مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان با اشاره به اهمیت بقاع متبرکه در جذب گردشگران مذهبی، از اجرای طرحهای گسترده عمرانی و رفاهی در این اماکن خبر داد.
به گزارش خبرآنلاین گیلان مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با اشاره به جایگاه ممتاز شهرستان لنگرود در حوزه وقف، از آمادگی این ادارهکل برای جذب سرمایهگذاران در حوزه موقوفات و املاک وقفی خبر داد. حجتالاسلام اسماعیل تدینی در حاشیه دیدار با مهندس گلشن فرماندارلنگرود به ، با اشاره به تعداد موقوفات استان، اظهار کرد: در سطح استان گیلان بیش از پنج هزار موقوفه ثبت شده که حدود ۳۳۰ موقوفه آن مربوط به شهرستان لنگرود است که نزدیک به ۲ هزار رقبه در این شهرستان وجود دارد.
وی افزود: این آمار نشانگر جایگاه بالای اعتقادی و مذهبی مردم لنگرود و ارادت قلبی آنان به اهل بیت(ع) است؛ چرا که بسیاری از این موقوفات در راستای رفع نیازهای مادی مردم، از جمله درمان، حمایت از ایتام و امور اجتماعی وقف شدهاند.
مدیرکل اوقاف گیلان همچنین از وقف یک منزل مسکونی توسط خانم زینب امیر به ارزش حدود سه میلیارد تومان در راستای امور اجتماعی و حمایت از نیازمندان خبر داد و گفت: این اقدام ارزشمند میتواند الگویی برای سایر خیرین نیکاندیش در مسیر وقف باشد. وی با اشاره به استقبال گردشگران از بقاع متبرکه گیلان در ایام نوروز و تعطیلات بهاری، تصریح کرد: برآوردها حاکی از ورود حدود ۱۰ میلیون نفر به استان در این ایام است که از این تعداد، بالغ بر دو میلیون نفر از بقاع متبرکه گیلان بازدید کردهاند. برخی از این زائران در سراهای موقوفه اسکان یافتند و برخی دیگر نیز به صورت عبوری زیارت داشتند.
تدینی در ادامه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر سرمایهگذاری در حوزه تولید، خاطرنشان کرد: ادارهکل اوقاف گیلان با بهرهگیری از ظرفیت معاونت بهرهوری اقتصادی، بستر سرمایهگذاری در املاک وقفی را فراهم کرده و هماکنون حدود ۱۲ پروژه فعال در این حوزه در دست اجراست که ارزش برخی از آنها به ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان میرسد. وی با دعوت از سرمایهگذاران برای مشارکت در پروژههای وقفی استان افزود: بهترین املاک با کاربریهای متنوع تجاری، مسکونی، کشاورزی و گردشگری در نقاط مختلف استان از جمله آستارا، رشت و سایر شهرها در اختیار وقف قرار دارد و آماده واگذاری به سرمایهگذاران از طریق قراردادهای مشارکتی یا سایر روشهای حقوقی هستیم.
تدینی همچنین با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف املاک مخروبه یا بلااستفاده، گفت: املاک وقفی نباید رها شوند چراکه خلاف نظر واقف است؛ بلکه باید از طریق تبدیل به احسن، مولدسازی یا سرمایهگذاری در املاک جدید، درآمد پایدار برای امور وقف تأمین شود. در همین راستا، حتی موقوفات مشاع یا با وضعیت نامناسب نیز در دستور کار سرمایهگذاری قرار گرفتهاند. مدیرکل اوقاف گیلان در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار با فرماندار لنگرود اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههای ما در سفر به شهرستانها، دیدار با مسئولان محلی از جمله فرماندار، امام جمعه و نماینده مردم در مجلس است تا ضمن آشنایی با ظرفیتها و نیازهای منطقه، پیشنهادات آنان درباره موقوفات را بررسی و اجرایی کنیم. وی ادامه داد: در دیدار با فرماندار لنگرود، دو پیشنهاد مهم مطرح شد. نخست، موضوع حل مشکل ترافیکی در محدوده امامزاده سفیدآستانه بود که در مسیر تردد خودروهای سنگین قرار دارد. قرار شد طرح مطالعاتی این موضوع تهیه و سپس جهت بررسی به اوقاف اعلام شود. تدینی افزود: دومین پیشنهاد مربوط به پیادهراه مسیر منتهی به امامزاده بود که مقرر شد ادارهکل اوقاف، بخش مرتبط با بقعه متبرکه را بهسازی و بازسازی کند و سایر بخشها نیز توسط شهرداری یا دیگر دستگاهها انجام شود. البته برای اجرای دقیق این طرح نیاز به تدوین و تصویب طرح مطالعاتی وجود دارد.
توسعه زیرساختهای گردشگری در بقاع متبرکه استان حجتالاسلام اسماعیل تدینی با تأکید بر اینکه بقاع متبرکه، یکی از مهمترین مقاصد گردشگران مذهبی در گیلان هستند، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از مسافران و گردشگرانی که به استان گیلان سفر میکنند، علاوه بر بهرهمندی از طبیعت و جاذبههای طبیعی، از ظرفیتهای گردشگری مذهبی نیز استفاده میکنند. وی با اشاره به اقدامات انجامشده در این حوزه افزود: در سال گذشته، دهها پروژه عمرانی و خدماتی در بقاع متبرکه استان اجرا شد. از جمله این اقدامات میتوان به احداث ۲۰۰ چشمه سرویس بهداشتی در اماکنی که فاقد امکانات مناسب بودند، بازسازی بقاع متبرکه، نصب ضریح جدید، محوطهسازی، و ساماندهی قبور و آرامستانها اشاره کرد.
46
