دیدار نوروزی فعالان اقتصادی استان سمنان با حضور استاندار سمنان، رئیس و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ، جمعی از مدیران کل دستگاه های اجرایی، نظامی و انتظامی استان در محل اتاق بازرگانی سمنان برگزار شد
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،فرجالله معماری، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اهمیت ثبات در سیاستگذاری اقتصادی، سال ۱۴۰۴ را فرصتی برای بازنگری در سیاستهای سرمایهگذاری عنوان کرد.
معماری با اشاره به لزوم تقویت نظام حقوقی و اقتصادی کشور گفت:« برای موفقیت در ابعاد غیرمالی سرمایهگذاری، نیازمند ثبات در سیاستگذاریها هستیم. تنها، متغیرهای مالی تعیینکننده نیستند، بلکه شاخصهای غیرمالی که در حیطه عملکرد مدیران قرار دارند نیز باید مورد توجه قرار گیرند.»
وی همچنین با تأکید بر بهبود تصویر ذهنی ایران در فضای سرمایهگذاری بینالمللی، خواستار توسعه دیپلماسی اقتصادی غیردولتی شد و از حضور گسترده ی صنعتگران و تولیدکنندگان استان در این نشست ابراز خرسندی کرد.
معماریان در این دیدار، ضمن اشاره به حادثه معدن دامغان و ابراز همدردی با خانوادههای جانباختگان اظهارامیدواری کرد که دیگر شاهد چنین وقایعی نباشیم .
تاکید استاندار بر تدوین طرح جامع حمایت از تولید
محمد جواد کولیوند، استاندار سمنان نیز در این نشست ضمن تسلیت به مناسبت حادثه معدن دامغان، از عملکرد مناسب دستگاههای امداد و نجات تقدیر کرد و گفت:« گزارش جامع این حادثه ظرف دو هفته آینده به دستگاه قضایی ارائه خواهد شد.
وی با تأکید بر ضرورت وحدت و همدلی بین دستگاههای اجرایی، گفت: «برای تحقق شعار سال، باید طرح جامعی با مشارکت سازمان برنامه و بودجه، معاونت اقتصادی استانداری، دستگاههای اقتصادی و نظارتی تدوین و تا دو هفته آینده به تصویب برسد.»
کولیوند همچنین خواستار پرهیز مدیران از عملکرد جزیرهای شد و افزود:« توسعه سرمایهگذاری در شرق و مرکز استان نیازمند مشوقهای مؤثر است. همچنین امکان استفاده از زندانیان برای جبران کمبود نیروی کار نیز وجود دارد.»
وی از مدیران جهاد کشاورزی و منابع طبیعی خواست تا در واگذاری زمین به سرمایهگذاران دارای مجوز تعلل نکنند و از تلاشهای اتاق بازرگانی سمنان در پیگیری مطالبات بخش خصوصی تقدیر کرد.
استاندار سمنان همچنین با اشاره به افزایش ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه دولت در بانکها در سال ۱۴۰۴، از شورای هماهنگی بانکهای استان خواست تا سهم استان از این سرمایه را تعیین و اعلام کنند.
نماینده مردم شاهرود و میامی نیز در این نشست ضمن بیان این مطلب که بایستی موانع پیش روی سرمایه گذاری و توسعه شناسایی و برطرف شود، گفت: در بودجه ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی، سرمایه بانک های دولتی ۲۰۰ همت افزایش پیدا کرده است، که بایستی آثار آن در استان سمنان در قالب تسهیلات به تولیدکنندگان دیده شود.
احمد عجم در پایان خطاب به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: امسال سال برجسته کردن موضوع تعاونی ها می باشد
در ادامه این نشست، اکبری رئیسکل دادگستری استان سمنان با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد در شعارهای سالانه، گفت:« باید از ابتدای سال، اقدامات لازم برای تحقق شعار سال آغاز شود و تا پایان سال ارزیابی دقیقی صورت گیرد.
رئیس کل دادگستری استان از حمایت قوه قضاییه از تولیدکنندگان قانونمدار خبر داد و گفت:« تولیدکنندگان باید با افزایش کیفیت محصولات، سهم بیشتری در بازارهای جهانی کسب کنند.»
وی همچنین از سرمایهگذاران خواست دفاتر خود را در استان مستقر کرده و با پرداخت مالیات در استان، در توسعه اقتصادی منطقه سهیم باشند.
محمدتقی گلی، دادستان کل استان سمنان نیز با تأکید بر کاهش آسیبهای اجتماعی از طریق افزایش سرمایهگذاری، از فعالان اقتصادی خواست مشکلات خود در حوزه قضایی را برای پیگیری و رفع به دادستانی انعکاس دهند.
محمدرضا صادقی، معاون اقتصادی استاندار سمنان با تأکید بر گسترش دید سرمایهگذاران به فراتر از مرزهای استان، از اتاق بازرگانی خواست تا ستاد تسهیلگری ثابتی برای حمایت از واحدهای خرد و متوسط تشکیل دهد.
وی ایجاد دفاتر مشترک بین اتاق بازرگانی و پارک علم و فناوری، توسعه فنبازار و تمرکز بر اشتغال تحصیل کنندگان را از اولویتهای سال ۱۴۰۴ برشمرد.
در ادامه، حجتالاسلام رشیدزاده، رئیس سازمان بازرسی استان نیز اعلام کرد:« در سال گذشته مشکلات ۴۶ واحد تولیدی را مرتفع کردهایم. همچنین حق بیمه ۱۳ واحد زیر ۵ نفر کارگر به صاحبانشان بازگردانده شد.»
وی بر تأمین مالی واحدهای تولیدی و ایفای نقش اتاق بازرگانی بهعنوان پل ارتباطی با سازمان بازرسی تأکید کرد شعار سال باید عملیاتی شود.
جمعهای، نایبرئیس اتاق بازرگانی سمنان نیز اظهار داشت:« نامگذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان سرمایهگذاری در تولید تنها یک شعار نیست، بلکه نقشه راهی برای اقدام است.»
نایب رییس اتاق از تحقق تنها ۲۰ درصدی شعار سال گذشته ابراز نارضایتی کرد و خواستار برگزاری جلسات هفتگی برای پایش پیشرفت اقدامات در سال جاری شد.
منصور شوقانی، فرمانده سپاه استان سمنان نیز با اشاره به مسائل احصاشده توسط فعالان اقتصادی، حمایت از فرآیند تسهیلگری، صدور مجوزها، توسعه نیروگاههای خورشیدی و مبارزه با مفاسد اداری را از اولویتهای سپاه دانست.
وی از ایجاد بیش از ۳۵۹۹ فرصت شغلی با همکاری بانکهای عامل در سال گذشته خبر داد و گفت: «در حوزه نیروگاههای خورشیدی نیز ۳۶۰ پنل پنج کیلوواتی توسط بسیج در استان نصب شده است.»
شوقانی همچنین از برگزاری کنگره ملی ۳ هزار شهید استان سمنان در نیمه نخست مهرماه سال جاری خبر داد و خواستار مشارکت ویژه دستگاهها و فعالان اقتصادی در این رویداد فرهنگی شد.
این نشست که با استقبال فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان استان سمنان همراه بود، با بیان مشکلات و چالش های برخی سرمایهگذاران به پایان رسید.