ورزشی
به مناسبت سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی به معرفی کتاب‌هایی پرداختیم که درمورد این شهید اهل قلم نوشته شده است.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، زمانی که نام «شهید سیدمرتضی آوینی» به زبان می‌آید، ناخودآگاه کلمات «اندیشه» و «تفکر» پشت سرش روان می‌شود. چرا که آن چیزی که او را میان هم صنفان خود متمایز می‌سازد افق‌ها و تفکرات عمیق و لایه لایه او بود. بی‌شک این اندیشه بر بسیاری از هم‌عصران او و حتی نسل‌های پس از او اثرگذار بوده است و بسیاری مشتاقانه می‌خواهند از او بیشتر بدانند.

بنابر روایت فارس، علاوه بر آثار خود شهید آوینی که به صراحت اندیشه‌اش را بازتاب می‌دهد، دیگران نیز تلاش کرده‌اند تا با ثبت و روایت خاطرات و ابعاد مختلف زندگی او، مردم با او آشنا سازند. در ادامه چند کتاب که مرتبط با «شهید آوینی» است را معرفی خواهیم کرد؛

شهیدآوینی را با خواندن‌ این کتاب‌ها بیشتر بشناسید


ماجرای فکر آوینی| وحید یامین پور

وحید یامین‌پور از جمله افرادی است که متاثر از اندیشه شهید آوینی بوده است و همین تاثیر منجر به نگارش کتابی برای تبیین اندیشه شهید آوینی شد.«ماجرای فکر آوینی» از آثار تحلیلی درباره اندیشه‌ و آرای شهید سید مرتضی آوینی است که شامل مجموعه درس‌گفتارها و مصاحبه‌هایی است که نویسنده در سال‌های اخیر در رابطه با تفکرات شهید آوینی داشته‌ است. نویسنده در این کتاب نگاهی به مهمترین مفاهیم موجود در مقالات تحلیلی و انتقادی شهید آوینی دارد. افرادی که اهل مطالعات فرهنگی و تمدنی و در پی تحلیل تحولات مختلف جهان هستند، از این کتاب استقبال خواهند کرد؛ چرا که نویسنده با بیانی غیرپیچیده و غیرفلسفی با طرح مثال و مطابقت آن‌ها با مسائل روز اندیشه کلی شهید آوینی را شرح می‌دهد.

شهیدآوینی را با خواندن‌ این کتاب‌ها بیشتر بشناسید


زندگی زیباست؛ روایتی از حیات شهید سید مرتضی آوینی | سیدعباس سیدابراهیمی

کتاب «زندگی زیباست؛ روایتی از حیات شهید سید مرتضی آوینی» مفصل ترین کتاب روایی مستند و داستانی است که به زندگی شهید آوینی می‌پردازد. کتاب مجموعه‌ای از خاطرات و گفت وگوهای افرادی است که با این هنرمند ارتباط داشتند.«زندگی زیباست» در طول ۲ سال و بیش از ۱۸۰۰ ساعت تحقیق با اسناد و مدارکی در ارتباط با شهید آوینی تهیه و به پا رسیده است. در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: ابراهیم در واقع فرستاده‌ای است از سوی فارابی، تا اینکه مرتضی را قانع کند که بیاید و در فارابی بخش مستند آنجا را راه بیندازد. سید محمد بهشتی، یکی دو بار دیگر هم چنین پیشنهادی را به مرتضی داده بود اما این بار شخصی مثل حاتمی‌کیای جوان را که به مرتضی نزدیک‌تر است فرستاده تا هر جوری می‌شود مرتضی را قانع کند.مرتضی امتناع می‌کند و می‌گوید که حرف من همان حرف قبل است و تا کشور در موقعیت جنگ است، مهم‌ترین کار برای ما باید پرداختن به جنگ باشد.مرتضی می‌گوید حتی من به بچه‌های خود جهاد هم که خودشان را درگیر کارهای داستانی و سریال‌های الکی کرده‌اند گفته‌ام که این کارتان درست نیست.ابراهیم سعی می‌کند که هر طور هست مرتضی را راضی کند اما مرتضی هر چه می‌گذرد جوشی‌تر می‌شود به نظر او، فارابی درباره جنگ خیلی دارد کم‌کاری می‌کند.

شهیدآوینی را با خواندن‌ این کتاب‌ها بیشتر بشناسید


شهید فرهنگ| یاسر عسگری

«شهید فرهنگ» مجموعه‌ای از 151 خاطره متفاوت از دوره‌های مختلف زندگی سید شهیدان اهل قلم است که توسط بستگان، دوستان، همکاران و بیشتر افرادی که با او آشنایی داشته‌اند، روایت شده است. در میان این خاطرات، از اندیشه‌ها و تفکرات فرهنگی این شهید نیز سخن گفته می‌شود و مخاطب ضمن همراهی با خاطرات، از تفکراتش ایشان هم بهره می‌برد.در بخشی از این کتاب می‌خوانیم؛«او نظم و ترتیب عجیبی داشت و هیچ وقت خلف وعده نمی‌کرد. فقط یک بار و برای آخرین بار به وعده وفا نکرد. روز چهارشنبه هجده فروردین از هم جدا شدیم، گفت پنج‌شنبه به فکه می‌روم و سه‌شنبه یا چهارشنبه هفته آینده می‌آیم یکدیگر را ببینیم. نوشته‌ای هم از کیفش درآورد و به من داد و گفت: ‌این نوشته، ناتمام است، آن را بخوان. گفتم: بهتر نیست آن را تمام کنی؟ گفت: خیر، نوشته را به من داد و خداحافظی کرد و رفت و این یادگار او اکنون پیش من است.»

شهیدآوینی را با خواندن‌ این کتاب‌ها بیشتر بشناسید


تکرار یک تنهایی|محمدعلی صمدی

« تکرار یک تنهایی» در میان کتاب‌های نوشته شده درمورد شهید آوینی، متفاوت است. این کتاب شامل ۲۶ یادداشت از دوستان و نزدیکان آوینی است و بیشتر آن‌ها به جای بیان خاطرات خوش، سراغ ابعاد دیگر شخصیتی ایشان رفته‌اند تا تلخی‌ها، سختی‌ها و تنهایی‌های زندگی ایشان را نشان دهند. نویسنده خود در ابتدای کتابش به وضوح بیان می‌کند که تنها بریده‌هایی را مدنظر قرارداده که یادآور تنگناها و غربت ایشان باشد و قصدش زندگینامه نویسی نبوده است.

منبع خبر: خبرآنلاین