مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در هفتماهه نخست امسال بیش از ۱۹ میلیون و ۹۵۰ هزار قطعه طیور در واحدهای پرورشی استان جوجهریزی شده است.
به گزارش خبرآنلاین از زنجان، علی اشرفی با اشاره به روند رو به رشد تولید گوشت سفید در استان اظهار کرد: این میزان جوجهریزی شامل بیش از ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی، ۳۹۲ هزار مرغ مادر گوشتی، ۲۰۹ هزار مرغ تخمگذار، ۶۸ هزار مرغ مادر تخمگذار، ۲۹۸ هزار بوقلمون، ۱۴۷ هزار پولت تخمگذار و ۲۳ هزار قطعه اجداد گوشتی است.
وی افزود: این حجم تولید، جایگاه زنجان را در تأمین پروتئین سفید کشور تثبیت کرده و نشاندهنده توان بالای واحدهای پرورشی و نظارت بهداشتی دقیق دامپزشکی است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان در ادامه گفت: هماکنون استان دارای ۱۳۵ واحد پرورش مرغ گوشتی، ۲۰ واحد بوقلمون، ۱۳ گله مادر گوشتی با ۲۵ زیرمجموعه، ۴ گله مادر بوقلمون، ۱۸ واحد مرغ تخمگذار، یک واحد مرغ مادر تخمگذار و یک واحد اجداد گوشتی فعال است.
اشرفی با اشاره به اقدامات کنترلی در حوزه سلامت طیور اظهار کرد: در هفتماهه نخست امسال هیچ موردی از بیماریهای خطرناک نظیر آنگارا، آنفلوانزای غیر فوقحاد، نیوکاسل حاد، برونشیت عفونی و MG در استان مشاهده نشده است. در مقابل، ۶۷ کانون بیماری گامبورو شناسایی شد که با واکنش سریع و اقدامات پیشگیرانه، مهار و پاکسازی شد.
وی گفت: طی این مدت ۱۵۵ میلیون و ۵۴ هزار دُز واکسن در واحدهای صنعتی و بومی استان تزریق شده است که شامل ۱۳۴ میلیون دُز در مرغهای گوشتی، ۱۲.۵ میلیون دُز در گلههای مادر، ۲۵ میلیون دُز تزریقی و بیش از ۳۶۰ هزار دُز واکسن نیوکاسل در طیور بومی است.
اشرفی با تأکید بر اهمیت واکسیناسیون اظهار داشت: هر دُز واکسن، گامی برای حفظ سلامت گلهها، کاهش تلفات و تضمین امنیت غذایی جامعه است؛ چرا که پیشگیری مؤثرترین راه مقابله با بیماریهاست.
وی در پایان از اجرای بیش از ۲۶ هزار مورد آزمایش پایش و مراقبت خبر داد و گفت: در این بازه، ۱۹ هزار آزمایش در طرح پایش مرغ مادر، ۴۰۰ آزمایش در طرح مراقبت طیور بومی، ۳۷۰۰ مورد توسط بخش خصوصی و بیش از ۴ هزار آزمایش نیز در کارخانههای جوجهکشی استان انجام شده است.