ورزشی
هر فردی که در جامعه کار و فعالیتی دارد، از یک سو منافع و حقوقی دارد که باید برای وی تضمین شود و از سوی دیگر، در قبال آن جامعه نیز مسئولیتی اخلاقی بر عهده اوست. وی باید در مورد مسائل زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی پیرامون خود حساس باشد و در حد توان خود برای حل بحران‌های مختلف و ایجاد تعادل در اکوسیستم جامعه فعال باشد. این فعالیت ممکن است در حوزه محیط‌ زیست و حفظ آن باشد یا تلاش برای بهره‌مندی افراد در معرض خطر و کم برخوردار جامعه از امکانات مادی و رفاهی.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،مسئولیت و مسئولیت‌پذیری اجتماعی ارتباط مستقیمی با میزان توسعه‌یافتگی یک جامعه دارد. هرچه جامعه از لحاظ اقتصادی و فرهنگی پیشرفته و با ثبات باشد، افراد آن جامعه نیز نسبت به جامعه و معضلات آن حساس‌تر خواهند بود.

از آن جایی که مسئولیت اجتماعی یک امر اخلاقی تلقی می‌شود، فعالیت افراد در حل معضلات و انجام کارهای داوطلبانه به‌تنهایی باعث مسئولیت‌پذیری اجتماعی نمی‌شود؛ این موضوع باید درونی باشد و هر فردی در سبک زندگی خود نیز آن را پیاده‌سازی کند.

مسئولیت اجتماعی زمانی که وارد حیطه شرکت‌ ها و سازمان‌ ها می‌شود، ابعاد جدی‌تری به خود می‌گیرد و انتظارات برای مسئولیت‌ پذیری اجتماعی از سوی شرکت‌ها بیشتر می‌شود. چرا که یک سازمان، نهاد یا شرکت، بیشتر در کانون توجهات قرار دارد، منابع و زیرساخت‌های بیشتری در اختیار آنهاست و درنهایت می‌توانند مشوق و زمینه‌ساز بسیاری از فعالیت‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی باشند.

طبق مقررات، صنایع و معادن باید بخشی از درآمد خود را برای اجرای مسوولیت اجتماعی اختصاص دهند، استان سمنان در حالی میزبان بیش از یک‌هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی است که مطالبه مردمی در قبال میزبانی اجباری این واحدها؛ اعلام پرداختی مس از توانمندسازی نیازمندان تا تضمین آینده نخبگان وولیت اجتماعی این واحدهاست.

استان سمنان در بخش‌های مختلف ورزش، بهداشت، درمان، آب، راه، خدمات عمومی، آلودگی هوا، گرانی خوراک، پوشاک و مسکن و زیرساخت‌های تفریحی و سرگرمی رنج می‌برد و پرداختی مسوولیت اجتماعی واحدهای صنعتی می‌تواند تا حد زیادی از این مشکلات بکاهد و موجب نشاط افزایی، بهبود وضعیت بهداشت و سلامت و جلوگیری از افزایش شکاف طبقاتی شود.

نخستین گردهمائی رسانه ای مدیر عامل شرکت تولیدی و صنعتی دانش بنیان فنرلول ایران با مدیران مسئول، خبرنگاران و اصحاب رسانه استان سمنان با محوریت صنعت، مسئولیت اجتماعی و توسعه صنعتی به میزبانی این شرکت در دامغان برگزار شد.

مهندس جواد علینژاد، مدیرعامل شرکت تولیدی و صنعتی دانش بنیان فنرلول ایران در این نشست که با حضور دکتر مصطفی کواکبیان رئیس شورای مرکزی خانه مطبوعات استان و مدیر مسئول روزنامه های مردم سالاری و پیام سمنان، حسین رومینا سرپرست معاونت روابط عمومی، تشریفات و امور بین الملل حوزه استاندار سمنان، نوچه ناسار سرپرست فرمانداری دامغان، دکتر همتی مدیر مسئول روزنامه بیان مردم و جمعی از مدیران مسئول و خبرنگاران برگزار شد، رویکرد نوین خود در صنعت را با محوریت مسئولیت اجتماعی تشریح کرد.

دکتر مصطفی کواکبیان رئیس شورای مرکزی خانه مطبوعات استان و مدیر مسئول روزنامه های مردم سالاری و پیام سمنان در این نشست، با ابراز خرسندی از توفیقات شرکت تولیدی صنعتی فنرلول ایران در بخش های مختلف به ویژه در حوزه مسئولیت اجتماعی، گفت: خانه مطبوعات استان سمنان آمادگی خود را برای حمایت از تمامی واحد های صنعتی استان به ویژه این شرکت تولیدی صنعتی و رفع مشکلات آنان اعلام می کند.

کواکبیان، با بیان اینکه بحث توانمند سازی مددجویان تا آنجائی که به یک کارآفرین تبدیل شوند نگاه بسیار پسندیده ای است که باید به یک فرهنگ در جامعه تبدیل شود، افزود: اقدامات شرکت فنرلول در این بخش بسیار مهم و قابل تقدیر بوده و باید به عنوان الگو در دیگر صنایع نیز اجرائی شود.

وی به تلاش مسئولان و ورزشکاران استان در دهه های گذشته برای داشتن یک تیم ورزشی لیگ دسته اولی در سمنان اشاره کرد و گفت: ورزشکاران و مسئولان با حمایت از این شرکت کمک کنند تا بتواند حداقل یک تیم ورزشی برای استان با تمامی امکانات ایجاد نماید.

دبیر کل حزب مردم سالاری در ادامه سخنان خود گفت: دولت ها، نمایندگان، استانداران و فرمانداران و تمامی مسئولان بر مدار تغییر هستند ولی آن چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد در کنار مردم بودن است. باید با مردم میثاق داشته و در کنار آنان باشیم.

وی با تاکید بر حفظ وحدت در استان، گفت: موضوع دیگری که اصحاب رسانه در استان باید به آن توجه کنند وحدت و اتفاق نظر است. باید در جهت حفظ وحدت و پرهیز از اختلافات تلاش کنیم.

به گفته کواکبیان، رسانه ها باید به جامعه خط بدهند و در جهت حفظ وحدت و انسجام پیشگام باشند.

رئیس شورای مرکزی خانه مطبوعات استان، امید بخشی به مردم و جامعه را یادآور شد و گفت: امروز مردم و جامعه با مشکلات زیادی در حوزه های محختلف از جمله اقتصاد و معیشت روبرو است و رسانه ها وظیفه دارند تا مردم را به آینده امیدوار کنند و از پمپاژ ناامیدی پرهیز کنند.

کواکبیان، امنیت شغلی خبرنگاران را هم یادآور شد و گفت: موضوع نحوه برخورد با خبرنگاران و امنیت شغلی آنان بسیار مهم بوده و است و برخی دست اندرکاران نباید به گونه ای فکر کنند که می توانند به این قشر هر نوع برخوردی داشته باشند و آنان را مورد مواخذه قرار دهند.

وی افزود: باید به گونه ای مدیریت شود تا هیچ مسئولی به خاطر یک اشتباه خبرنگار نتواند سریعا شکایت خود را در دستگاه قضائی مطرح کند؛ چرا که یک خبرنگار با دغدغه مسئولیت اجتماعی خبر تهیه می کند و نباید مورد مواخذه قرار گیرد.

کواکبیان، با انتقاد از عملکرد برخی مسئولان و کارشکنی آنان برای واحدهای تولیدی صنعتی استان، گفت: مدیران واحد های صنعتی دامغان می توانند از ظرفیت موثران این شهرستان که مقیم پایتخت هستند برای رفع مشکلات خود استفاده کنند.

رئیس شورای مرکزی خانه مطبوعات استان، در ادامه بحث بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در جامعه را یادآور شد و گفت: مدیران واحدهای تولیدی صنعتی باید برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود، از نیروهای بومی برای اشتغال استفاده کنند و این موضوع در اولویت آنان باشد.

دیبر کل حزب مردم سالاری در بخش پایانی سخنان خود، با انتقاد از اینکه چرا صاحبان رسانه نمی‌توانند تلویزیون اینترنتی داشته باشند؟ گفت: متاسفانه در حال حاضر همه چیز دست صدا و سیما است. او باید تحت عنوان مرکز ساترا مجوز دهد و عجیب اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی که داعیه‌دار این بحث‌ها بود این اختیار را به صداوسیما داده است. ما مجلس که بودیم تلاش کردیم اما زورمان نرسید هنوز دست صداوسیما است. جالب است دستگاه‌های حکومتی از تلویزیون‌های اینترنتی برخوردار هستند. مثلا به فلان نهاد مجوز داده یا دستگاه قضایی صاحب تلویزیون اینترنتی است ولی بخش خصوصی و اصحاب رسانه مجوز ندارند. تلاش‌های زیادی کردیم ولی به نتیجه نرسیدیم بتوانیم مجوز داشته باشیم.

وی اضافه کرد: من مدعی هستم که بسیاری از مردم به هر دلیلی صداوسیمای فعلی را نمی بینند یا گوش نمی‌دهند وخیلی نگاه نمی‌کنند و دلایلش هم زیاد است. متاسفانه این وضعیت هست که یک جاهایی هم باید رسانه داخلی مرجعیت پیدا کند آن هم ما اجازه نمی‌دهیم لذا مدام می‌گوئیم چرا مردم اینترنشنال نگاه می‌کنند چرا مردم منوتو می‌بینند چرا می‌روند تلویزیون‌های خارجی می‌بیینند. ما اجازه نمی‌دهیم اگر ما فعالیت داشته باشیم حتما مرجعیت رسانه‌ای خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت تولیدی و صنعتی دانش بنیان فنرلول ایران در ادامه این نشست، گفت: این شرکت با تأکید بر توانمندسازی نیازمندان و ایجاد هویت پایدار برای آنان، گامی مهم در جهت توسعه اجتماعی برداشته است.

علینژاد، هدف اصلی شرکت را فراتر از سودآوری صرف دانست و اظهار داشت: ما بر این باوریم که مسئولیت اجتماعی، بخشی جدایی‌ناپذیر از فعالیت‌های هر بنگاه اقتصادی است. از این رو، تلاش می‌کنیم با توانمندسازی افراد نیازمند، زمینه‌های ایجاد هویت پایدار و خودکفایی را برای آنان فراهم کنیم.

وی اظهار داشت: علاوه بر این، شرکت فنرلول با توجه به ارتباط تنگاتنگ خود با آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها، در حوزه شناسایی و حمایت از دانش‌آموزان مستعد نیز فعالیت‌های چشمگیری انجام می‌دهد. این شرکت بر این باور است با ارائه بورسیه‌های تحصیلی و برنامه‌های آموزشی، به نخبگان آینده فرصت شکوفایی و رشد دهد و در نهایت، با تضمین شغل برای آنان، آینده‌ای روشن را برای این استعدادها رقم زند.

از توانمندسازی نیازمندان تا تضمین آینده نخبگان

به گفته علینژاد، این رویکرد مسئولانه، نه تنها به توسعه فردی و اجتماعی کمک می‌کند، بلکه باعث ارتقای جایگاه شرکت فنرلول به عنوان یک بنگاه اقتصادی مسئولیت‌پذیر در جامعه می‌شود.

وی افزود: فعالیت‌های شرکت فنرلول در حوزه مسئولیت اجتماعی، شامل موارد زیر است:

توانمندسازی نیازمندان: ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، ایجاد فرصت‌های شغلی و حمایت از کسب و کارهای کوچک.

همکاری با نهادهای آموزشی: مشارکت در پروژه‌های تحقیقاتی و آموزشی.

حفاظت از محیط زیست: استفاده از فناوری‌های نوین و دوستدار محیط زیست، کاهش مصرف انرژی و مدیریت پسماند.

مدیرعامل شرکت تولیدی و صنعتی دانش بنیان فنر لول ایران در ادامه با بیان اینکه موسسه خیریه نیکوکاران والا نیز یکی از موسسات زیر مجموعه گروه صنعتی فنرلول است که با تاکید آقای مرشدی در حوزه نیکوکاری فعالیت دارد، بیان داشت: امروزه سه تعریف از نیکوکاری در دنیا متداول است: یک؛ شیوه سنتی فعالیت های موسسات خیریه که در توزیع سبدهای مالی و بسته‌های معیشتی و ... خلاصه می‌شود. تعریف دوم: CSR یا مسئولیت اجتماعی است که در این تعریف، عمل نیکوکاری کمی هویت پیدا می‌کند و از حالت کمک کردن محض خارج می شود مثل ساخت یک مدرسه و یا تاسیس موسساتی که ایجاد مهارت می‌کنند. اما بحثی که امروز در دنیا در خصوص نیکوکاری مطرح است تعریف سوم یا “ایجاد ارزش مشترک” است.

علینژاد افزود: ما در موسسه نیکوکاران والا سعی کرده‌ایم که با رویکرد سوم پیش برویم و با ابزار حل مسئله منشأ نیازمندی را پیدا کرده و به دنبال راهی برای حل سرمنشا باشیم تا بتوانیم آن نیازمند را توانمند سازیم و در ادامه بتوانیم از این فرد یک شخصیت متعالی بسازیم.

علینژاد تاکید کرد: رویکرد ما در این موسسه بر اساس یک نگاه نوآورانه است. تخصص اصلی ما در این موسسه اشتغال زایی و ایجاد هویت پایدار است. ما سه شرکت تولیدی را در کنار خود داریم (شرکت دانش بنیان فنرلول ایران، شرکت توسعه تجارت والا و TTV که حوزه فعالیتش پخش قطعات یدکی است). به عنوان مثال طی همکاری با بهزیستی و کمیته امداد از چند سال پیش تاکنون حدود ۸۰ نفر از مدد جویان تحت پوشش را جذب بازار کار کرده ایم و قول خواهیم داد که این همکاری ادامه‌دار باشد.

مدیر عامل گروه صنعتی فنرلول اعلام کرد: بین موسسه نیکوکاران والا و بهزیستی همکاری های زیادی شکل گرفته است که نتیجه آن احداث یک کارخانه جدید در مجموعه فنرلول می باشد که دستگاه‌ها خریداری شده و داخل گمرک است و انشاالله بعد از ترخیص می‌توانیم شاهد راه اندازی این کارخانه با پرسنل تحت حمایت بهزیستی باشیم.

از توانمندسازی نیازمندان تا تضمین آینده نخبگان

وی اظهار کرد: بعد از اشتغال هدف ما استعدادیابی، تربیت نیروی انسانی و آموزش است. از نظر بنده این سه اصل زمینه هر کاریست. وقتی نتوانیم یک نیروی انسانی را از ابتدای کار استعدادیابی کنیم و برای هدف مشخص، پرورش و آموزش ندهیم و مطابق شخصیت و استعدادی که دارد شغلی به آن ندهیم مثل آن است که عملاً هدفی نداشته‌ایم؛ در این راستا تفاهم نامه خوبی با آموزش و پرورش امضاء کردیم و قرار شده است که در بین مدارس استعدادیابی کنیم تا بتوانیم دانش آموزان را به سمت اشتغال متناسب هر فرد متمایل سازیم. ارتباطی که با آموزش و پرورش ایجاد شده را البته در دانشگاه هم داریم و انشالله این سیکل را تکمیل تر و عمیقتر می کنیم.

مدیرعامل شرکت فنرلول تصریح کرد: مجموعه صنعتی فنرلول نامزد دریافت مجوز احداث هنرستان جوار کارگاهی از آموزش و پرورش شده است که با این مجوز می‌توانیم تعداد ۲۰ دانش آموز را از کلاس دهم به کارخانه وارد کنیم که همزمان هم تحصیل خواهند کرد و هم وارد فضای صنعت و کار خواهند شد.

ایشان از اقدامات دیگر در حوزه ورزش خبر داد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت فنرلول و هیئت کشتی شهرستان منعقد خواهد شد و پیشنهاد برای تاسیس باشگاه فرهنگی_ ورزشی فنرلول و به موازات آن قراردادی با فدراسیون جانبازان و توان یابان خواهیم بست.

مدیرعامل شرکت فنرلول بیان داشت: موضوع دیگر همکاری با ندامتگاه است. تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت و ندامتگاه دامغان امضاء شده که قسمتی از کارهای تولیدی به ندامتگاه فرستاده می شوند و ۲۰ نفر از زندانیان را از داخل ندامتگاه به طور خاص وارد کارخانه می‌کنیم که مهارت را یاد بگیرند و من قول گرفتم که اگر این افراد مراحل اصلاح و کسب درآمد حلال را یاد بگیرند ما هم رسماً آنها را در کارخانه استخدام می‌کنیم.

علینژاد گفت: در حوزه سلامت و درمان متاسفانه بیمارستان ولایت مشکلات زیادی دارد و برای رفع مشکلات نیازمند کارهای زیرساختی می‌باشیم. ابتدا در حد توان مشکلات بیمارستان را حل می‌کنیم و انشاالله با ایجاد یک تفاهم نامه بین موسسه نیکوکاران والا و بیماستان ولایت، یک کلینیک تخصصی با مشارکت و همکاری مهندس محمود مرشدی تاسیس خواهیم کرد.

علینژاد در خصوص محیط زیست اعلام کرد: دو سال متوالی گواهی نامه 14001 را تمدید کرده ایم، کمتر صنعتی در ایران داریم که این شرایط را داشته باشد و چون آلاینده ای ایجاد نمی کنیم به عنوان یک شرکت نمونه کشوری در حوزه محیط زیست ارزشیابی می‌شویم که امیدوارم به کسب این مهم مفتخر گردیم.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان فنرلول بیان کرد: خیلی از سنت‌ها در دامغان باید شکسته شوند، ما درگیر عادت‌ها و رفتارهای غلط در حوزه فرهنگ هستیم که همه ما را گرفتار کرده است. این در حوزه امور نیکوکاری هم دقیقاً رایج است. توزیع سرمایه راه حل درست نیست، هدف تاسیس موسسه خیریه این است که دست به دست هم بدهیم تا خلق ارزش مشترک کنیم و به فرد نیازمند هویت پایدار ببخشیم، تا این شخص خود در آینده کارآفرین شود.

علینژاد، در ادامه این نشست، گفت: شرکت تولیدی و صنعتی دانش بنیان فنر لول ایران به عنوان اولین تولید کننده صنعتی فنر در ایران و بزرگترین تولید کننده فنر در خاورمیانه با بیش از 40 سال سابقه کار و تنها فنرساز ایرانی دارای تاییدیه پژو و رنو فرانسه می باشد.

مدیرعامل شرکت تولیدی و صنعتی دانش بنیان فنر لول ایران، افزود: متخصصین این شرکت ضمن برخورداری از دانش و تکنولوژی روز دنیا و استفاده از نرم افزارهای مهندسی، تحلیلی ضمن همکاری تنگاتنگ با دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی و با استفاده از بهترین و باکیفیت ترین مواد اولیه در تلاش جهت تولید محصولاتی با سطح نقص صفر می باشند.

به گفته وی، برخی از مهمترین دستاوردهای شرکت فنر لول؛ عضویت در انجمن تحقیقاتی فنر انگلستان، اولین و تنها صادر کننده ایرانی فنر به پژو فرانسه، اولین شرکت ایرانی در دریافت گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت ISO9002/ISO14000/QS9000T ،دریافت گرید A شرکتهای خودروساز داخلی و خارجی، تنها آزمایشگاه معتبر شرکتهای اروپایی در ایران، دریافت جایزه بهترین تامین کننده شرکت رنو فرانسه، اخذ گرید دانش بنیانی،خودکفایی در تولید بیش از 2500 نوع فنر،تالیف 3 کتاب و بیش از 1500 مقاله، همکاری با دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی داخلی و خارجی،واحد تحقیق توسعه نمونه کشوری و استفاده از نرم افزارهای بروز طراحی و مهندسی می باشد.

از توانمندسازی نیازمندان تا تضمین آینده نخبگان

علیان نژاد گفت: سالانه ۱۴ هزار انواع فنر در این کارخانه تولید می‌شود که در صنایع پزشکی و خودرویی کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر از ۸۰ درصد ظرفیت این کارخانه استفاده می‌شود افزود: در طرح توسعه این واحد ظرفیت ۲۰ درصدی نیز به بهره برداری خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان فنرلول ایران با اعلام افزایش دو برابری محصولات در طرح توسعه این کارخانه افزود:همچنین در تولید ۱۰ محصول جدید کشور به خودکفایی می‌رسد.

وی گفت: در حال حاضر ۲۴۰ نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در این کارخانه مشغول هستند.

علینژاد، در بخش دیگری از سخنان خود، با تشریح چالش‌های حوزه صنعت در دامغان و استان، از کم توجهی مسئولان نسبت به صنعت دامغان گلایه کرد و گفت: ما تنها مانده‌ایم و هیچ حمایتی از سوی مسئولین دریافت نمی‌کنیم.

علینژاد، به طرح توسعه کارخانه که مدت‌ها بلاتکلیف مانده اشاره کرد و افزود: با اجرای این طرح، ۸۰۰ فرصت شغلی مستقیم ایجاد خواهد شد و از خروج میلیون ها دلار ارز جلوگیری می شود.

از توانمندسازی نیازمندان تا تضمین آینده نخبگان

وی تصریح کرد: تمامی صنعتگران برای به توسعه رساندن صنعت کشور به مساعدت و همراهی مسئولین نیازمند هستند.

وی همچنین از موفقیت‌های این مجموعه، از جمله دریافت ۱۲ افتخار و جایزه بین‌المللی و کشوری در سال گذشته مانند کسب عنوان مدیر برتر کیفی کشور در سال گذشته خبر داد.

حسین رومینا سرپرست معاونت روابط عمومی، تشریفات و امور بین الملل حوزه استاندار سمنان و محمد تقی قدس رئیس انجمن خبرنگاران استان هم در این نشست مطالبی در راستای دستور کار جلسه بیان کردند.

تقدیر سرویس ورزشی روزنامه پیام استان سمنان توسط دکتر مصطفی کواکبیان صاحب امتیاز و مدیرمسئول و مرتضی دهرویه سرپرست خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان از مهندس جواد علی نژاد مدیرعامل پرتلاش و دلسوز شرکت فنرلول ایران به جهت سرمایه گذاری در امور ورزشی و خدمات مؤثر اجتماعی- بازدید خبرنگاران و اصحاب رسانه از خطوط تولید و گفتگو با مدیران و کارکنان این مجموعه از دیگر برنامه های این گردهمائی بود.

از توانمندسازی نیازمندان تا تضمین آینده نخبگان

علیرضا عربی

منبع خبر: خبرآنلاین