پرسپولیس با اخراج خوان کارلوس گاریدو به هفتمین تیمی تبدیل شد که این فصل تصمیم به تغییر سرمربی میگیرد.
سپهر ستاری: هفته گذشته باشگاه پرسپولیس تصمیم به برکناری خوان کارلوس گاریدو گرفت تا سرخپوشان هم به جمع تیمهایی اضافه شوند که پیش از پایان نیمفصل اول دست به تغییر در نیمکت خود میزنند. این تصمیم پس از شکست ۳ بر یک پرسپولیس مقابل مس رفسنجان در هفته سیزدهم رقابتهای لیگ برتر گرفته شد و تعداد تیمهایی که در نیمفصل اول اقدام به تغییر مربی کردهاند را به عدد ۷ رساند. رکوردی که همین حالا به آمار کل فصل گذشته لیگ ایران هم نزدیک شده است.
پایان ثبات در پرسپولیس؟
پرسپولیس در چند سال اخیر با فاصله بهترین تیم ایرانی بوده که توانسته در ۷ دوره از ۸ فصل اخیر لیگ برتر به مقام قهرمانی برسد و ۲ بار هم راهی فینال لیگ قهرمانان آسیا شود. یکی از مهمترین عوامل موفقیتهای سریالی سرخپوشان ثبات مثالزدنی در این تیم است. پرسپولیس این ۷ قهرمانی را با تنها ۳ سرمربی بهدست آورده و در بخش مدیریتی هم ثبات قابل قبولی داشته است. بهطوری که رضا درویش اکنون ۴ سال است که به صندلی مدیریتی پرسپولیس تکیه زده و در این مدت به جامهای زیادی هم رسیده است. با این حال پرسپولیس در یک سال و نیم اخیر شرایط متفاوتی را روی نیمکت خود تجربه کرده و به دلایل مختلف بارها مجبور به تغییر سرمربی شده است. سرخپوشان فصل قبل را با یحیی گلمحمدی آغاز کردند و با اوسمار ویرا به پایان رساند و بعد از قهرمانی هم با خوان کارلوس گاریدو اسپانیایی قرارداد امضا کردند. با جدایی گاریدو، حالا کریم باقری چهارمین سرمربی پرسپولیس از ابتدای لیگ برتر بیستوسوم است و او هم به احتمال فراوان پس از پایان نیمفصل اول جای خود را به سرمربی خارجی خواهد داد. موضوعی که نشان میدهد پرسپولیس این روزها حداقل روی نیمکت از ثبات فاصله گرفته است. گاریدو در شرایطی برکنار شد که تنها ۵ امتیاز با صدر جدول فاصله داشت و موفق به پیروزی در دربی هم شده بود. در سالهای گذشته برد در دربی برای مدتها امنیت شغلی سرمربیان را تضمین میکرد و این فصل حتی این موضوع نتوانست به گاریدو کمکی کند.
۴۴ درصد تغییر در تیمهای لیگ برتری!
پرسپولیس هفتمین تیمی است که این فصل تصمیم به ایجاد تغییر روی نیمکت خود میگیرد و پیش از این ۶ تیم خیبر خرمآباد، شمسآذر قزوین، سپاهان اصفهان، مس رفسنجان، استقلال تهران و هوادار تهران هم سرمربیان خود را برکنار کرده بودند. این یعنی تا قبل از اتمام نیمفصل اول نزدیک به نصف سرمربیان لیگ برتری از کار برکنار شدهاند و همین حالا چند سرمربی دیگر هم شرایط مطلوبی ندارند و با چند نتیجه ضعیف دیگر ممکن است شغلشان را از دست بدهند.
مدعیان هم در خطر تغییر سرمربی هستند!
پیش از شروع فصل ۴ تیم پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور به عنوان مدعیان اصلی قهرمانی معرفی شده بودند و حالا در آستانه پایان نیمفصل اول، ۳ تیم دست به تغییر سرمربی زدهاند که یک آمار عجیب محسوب میشود. نکته عجیبتر این است که پرسپولیس و سپاهان در شرایطی مربیان خود را تغییر دادند که در بین ۴ تیم بالای جدول بودند ولی این موضوع هم نتوانست ضامن ادامه همکاری آنها با گاریدو و مورایس باشد و این ۲ سرمربی فرصت ادامه همکاری با تیمهای خود را از دست دادند. البته در مورد مورایس خود او تصمیم به استعفا گرفت ولی انتقادات شدید هواداران سپاهان و شعارهایشان علیه مرد پرتغالی هم تاثیر زیادی در تصمیم او داشت.
رکورد لیگ گذشته شکسته میشود؟
در فصل گذشته رقابتهای لیگ برتر ۸ تیم پرسپولیس، فولاد خوزستان، نساجی مازندران، هوادار تهران، مس رفسنجان، تراکتور تبریز، پیکان تهران و صنعتنفت آبادان دست به تغییر سرمربی زدند که در این بین بعضی تیمها بیش از یک بار این کار را انجام دادند تا در مجموع ۱۲ تغییر روی نیمکت تیمها رقم بخورد. در رقابتهای این فصل اما تا همین جای کار ۷ تیم مربیان خود را تغییر دادهاند و تنها یک تیم دیگر لازم است تا لیگ بیستوچهارم به آمار فصل قبل برسد.
اگر وضعیت ۱۶ تیم لیگ برتری را از شروع فصل گذشته مسابقات بررسی کنید، متوجه میشوید که تنها تیمهای آلومینیوم اراک، ذوبآهن اصفهان و چادرملو اردکان از زمان شروع فصل گذشته دست به تغییر سرمربی نزدهاند و دیگر تیمها حداقل یک تغییر را روی نیمکت خود داشتهاند. آماری که نشان میدهد ثبات روی نیمکت تیمها به کمترین حد ممکن رسیده و در مواقع بحران اولین راهکار مدیران باشگاهها برکناری سرمربی است.
در ۵ لیگ معتبر اروپایی اوضاع چگونه است؟
در شرایطی که امنیت شغلی مربیان در فوتبال ایران به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده، در لیگ برتر انگلیس از ابتدای فصل تنها ۴ تیم منچستریونایتد، لسترسیتی، وولوهمپتون و ساوتهمپتون دست به نیمکتهایشان زدهاند و بقیه تیمها کار را با مربیان ابتدای فصلشان دنبال میکنند. در لالیگا تیمهای لاسپالماس، وایادولید، آلاوس و والنسیا مربیان خود را برکنار کردهاند و در سریآ هم رم، لچه، جنوا و مونزا مجبور به تعویض سرمربی شدهاند.
در بوندسلیگا تنها تیمهای بوخوم و هافنهایم اقدام به برکناری مربیان خود کردهاند و در لیگ یک فرانسه هم مونپولیه، رن و سناتین سرمربیانشان را عوض کردهاند. آماری که در قیاس با فوتبال ایران به مراتب پایینتر است و نشان میدهد دیگر کشور به ثبات اهمیت بیشتری میدهند. نکته مهم در خصوص تغییرات سرمربی در ۵ لیگ معتبر اروپایی این است که این اتفاق اغلب برای تیمهای نیمه دوم و انتهای جدولی رخ داد و هیچکدام از تیمهای حاضر در ردههای بالای جدول مربی عوض نکردهاند.
بیشتر بخوانید:
-
رونمایی از ۴ خروجی تراکتور در زمستان؛ سرخابیهای سابق در آستانه جدایی
-
محمد مایلیکهن: میخواهید جواد خیابانی مرا بیاندازد زندان؟ / سعی نکنید رابطه من و آقای علی دایی را خراب کنید!
-
رونمایی درویش از گزینه جذاب سرمربیگری پرسپولیس
۲۵۸ ۲۵۸