علم و فن آوری

ظهر امروز در نشست خبری رئیس سازمان تنظیم مقررات، مدیران عامل اپراتورهای ارتباطی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص نقاط کور اینترنت همراه در برخی مناطق شهری و برنامه اپراتورها برای رفع آن، توضیحاتی دادند.

به گزارش خبرگزاری فارس، ظهر امروز در نشست خبری رئیس سازمان تنظیم مقررات، مدیران عامل اپراتورهای ارتباطی در پاسخ به سوال خبرنگار گروه علم و پیشرفت در خصوص نقاط کور اینترنت همراه در برخی مناطق شهری و برنامه اپراتورها برای رفع آن، توضیحاتی دادند.

بیژن عباسی مدیرعامل اپراتور ایرانسل در این خصوص گفت: متاسفانه شهرسازی و ساخت و سازهای جدید خصوصا در کلان‌شهرها باعث ایجاد نقاط کور می‌شود و اپراتورها ناچار هستند برای رفع این مشکل طراحی جدید انجام دهند.

وی افزود: شبکه موبایلی به صورت سلولی و اصطلاحا لانه زنبوری است و  باید کنار هم قرار گیرد تا اطراف خود را به طور کامل پوشش دهد، حالا اگر وسط این سلول، ساختمان یا برجی ساخته شود اصطلاحا سایه می‌اندازد و سیگنال به درستی به کاربران نمی‌رسد.

عباسی درباره راهکار رفع این مشکل توسط اپراتورها گفت: در شهرهای بزرگ کار خوبی که بین اپراتورها شکل گرفته این است که از دکل‌های مشترک استفاده کنند یعنی به جای اینکه شاهد باشیم اپراتورها در کنار یکدیگر چندین دکل‌ نصب کرده‌اند، بر روی یک دکل مشترک تجهیزات را نصب می‌کنند تا پوشش ایجاد شود.

حل مسئله اینترنت باید جزو الزامات ساخت و ساز در کلان‌شهرها باشد

حسین ملازاده مدیرعامل رایتل نیز در پاسخ به این سوال گفت: در همین رابطه نامه‌ای به سازمان تنظیم مقررات رادیویی داده‌ایم مبنی بر اینکه یکی از الزامات ساخت و سازها مربوط به ارتباطات باشد.

وی افزود: همانطور که شهرداری برای ارائه مجوز ساخت و ساز عوارض دریافت می‌کند رگولاتوری نیز باید به این بخش ورود کند، در حقیقت هر ساختمان یا برج بلندمرتبه جدید باعث ایجاد سایه بر روی چندین ساختمان در اطراف خود شده و ارتباط این ساختمان‌ها عملا مختل یا قطع می‌شود.

ملازاده تاکید کرد: اگر سازمان رگولاتوری نمی‌خواهد هزینه‌ای برای این موارد دریافت کند می‌تواند برخی الزامات ارتباطی و اتصال همچون فیبرکشی برای داخل ساختمان‌ها و یا مجوز نصب دکل را صادر کند.

وی افزود: در مناطق بالای شهر متاسفانه اینگونه جا افتاده است که دکل‌های مخابراتی مشکل زیست محیطی ایجاد می‌کنند و عملا اپراتورها ناچار هستند به جای اینکه یک چیدمان بهینه داشته باشند چند سایت در کنار هم ایجاد کنند، در همین راستا هم از سازمان تنظیم مقررات خواهش داریم تا با سازمان نظام مهندسی توافق داشته باشند که موضوع ارتباطات جزو الزامات ساختمان‌ها خصوصا برج‌ها در کلان شهرها شود.

پایان پیام/

منبع خبر: فارس نیوز