جامعه
در پی سقوط هواپیمایی مسافربری در قزاقستان، بیش از ۳۰ نفر کشته و ۲۹ نفر مجروح شدند. این هواپیما از خاک آذربایجان برخاسته و عازم روسیه بود.

به گزارش خبرآنلاین، روز چهارشنبه یک فروند هواپیمای مسافربری امبرائر ۱۹۰ که از جمهوری آذربایجان به مقصد روسیه در حال پرواز بود، در نزدیکی شهر آق‌تاو قزاقستان دچار سانحه شد. این هواپیما حامل ۶۷ سرنشین بود و ۵ خدمه این پرواز را میزبانی می‌کردند.

اطلاعات آنلاین در خبری نوشت: مقامات قزاقستان اعلام کردند که این حادثه منجر به کشته شدن بیش از ۳۰ نفر و بستری ۲۹ تن در بیمارستان، از جمله ۳ کودک شده است.

به گفته وزارت امور اضطراری قزاقستان، بازماندگان حادثه در بیمارستان تحت مداوا هستند و عملیات جست‌وجو و نجات به سرعت در محل انجام شده است. گزارش‌های اولیه تعداد بازماندگان را ۲۷ نفر اعلام کرده بودند اما این تعداد با ادامه عملیات نجات افزایش یافت. در این بین، خبرگزاری اینترفکس روسیه گزارش داد که ۴ جسد پیدا شده و طبق ارزیابی‌های اولیه، هر دو خلبان این هواپیما جان باخته‌اند.

جزییاتی از سقوط هواپیما در قزاقستان/ چند نفر زنده ماندند؟

دلایل اولیه حادثه سقوط هواپیما

بر اساس اعلام سازمان هواپیمایی کشور روسیه (روزاویاتسیا)، برخورد هواپیما با پرندگان به‌عنوان یکی از علل اولیه سانحه ذکر شده و خلبان پس از این حادثه تصمیم به فرود اضطراری در نزدیکی آق‌تاو گرفت.

وب‌سایت ردیابی پرواز فلایت‌رادار۲۴ هم گزارش داده که «هواپیما به‌دلیل مواجهه با پارازیت‌های شدید جی‌پی‌اس وادار به ارسال داده‌های مغشوش ADS-B شده». آسوشیتدپرس مدعی است که روسیه پیش‌تر به ارسال پارازیت در این منطقه متهم شده بود.

جزییاتی از سقوط هواپیما در قزاقستان/ چند نفر زنده ماندند؟

اطلاعات مربوط به مسافران هواپیمای آذربایجان

شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان اعلام کرد که این هواپیما ابتدا قرار بود از باکو به شهر گروزنی در روسیه پرواز کند، اما در سه کیلومتری آق‌تاو مجبور به فرود اضطراری شد. ۳۷ نفر از مسافران این هواپیما شهروند آذربایجان، ۱۶ نفر تبعه روسیه، ۶ نفر قزاقستانی و ۳ نفر قرقیزستانی بودند.

واکنش‌ها و پیام‌های تسلیت

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، الهام علی‌اف، پس از دریافت خبر این سانحه دلخراش، سفر خود به سن پترزبورگ برای شرکت در نشست سران کشورهای مشترک‌المنافع را ناتمام گذاشت و به کشور بازگشت. دفتر مطبوعاتی رئیس‌جمهوری اعلام کرد که علی‌اف به خانواده قربانیان تسلیت گفته و هیئتی رسمی به آق‌تاو اعزام کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز در گفت‌وگویی تلفنی با علی‌اف تسلیت خود را ابراز کرد.

به گزارش اینترفکس، مقامات قزاقستان اعلام کرده‌اند که تحقیقات برای بررسی علت‌های مختلف این سانحه، از جمله نقص فنی و شرایط جوی، آغاز شده است. مه غلیظ در شهر گروزنی که باعث تغییر مسیر پرواز شده بود، از دیگر عوامل مطرح‌شده در این پرونده است.

۴۷۲۳۶

منبع خبر: خبرآنلاین